Resim çizmeye başlarken temel olarak kullanılan malzemeler kurşun kalemler ve kuruboyalardır. Kuruboya kalemler Amatör olarak ilk kez resim yapacağımız zaman ekipmanımıza eklediğimiz temel malzemelerden biridir. Bu kalemler ile birçok çizim teknikleri elde edilebilir.
Kuruboya kalemleri ile geniş ve dar alanlarda çizim yapılması uygundur. Uçlarının ince olması dar alanlarda kolaylık sağlar. Geniş alanlar İçin ise biraz fazla uğraşmanız gerekir.
Bu kalemler ile farklı tonlarda çeşitli renk geçişleri yapılarak daha gerçekçi resimler ortaya çıkarılabilir.
Kuruboya kalemleri ile resimler yaparken hangi teknikler kullanılır ve nasıl resimler ortaya çıkartılır. Biraz bunlardan bahsedeceğiz.
Kuruboya çizimlerinde geniş bölümler kuruboya kalemleri için zorlayıcı olur. Ama resimdeki ince bölümler kalemler için gayet uygundur.
Resim yaparken çeşitli kuruboya çizim teknikleri kulanılır. Çizilen resme göre boyanmış bölümleri render yapmak, bazı kısımlara parlaklık efekti vermek, boyaları karıştırıp özel renkler oluşturmak gibi.
Uygun Bir Kağıt ve Taslak Çizimi
Kuruboya kalemler ile çizim yaparken öncelikle Kalın kağıt kullanılmalıdır. Sürekli kuruboya kalemler ile kağıt yüzeyine baskı yapılacağı İçin ince kağıt buna dayanıksız kalarak yırtılabilir.
Kuruboya çizim tekniklerine başlamadan önce çizimin önceden taslağı hazırlanmalıdır. Boyanacak alanın ön taslağının çizilmesi gerekir.
Gerekli Ekipmanlar İle Kuru Boyama teknikleri
Kuruboya kalemleri ile boyama işlemini yaparken her zaman yukarıdan aşağıya doğru boyamaya çalışın. Boyadığınız alana eliniz sürülmesin. Aksi halde resmin üzerinde kirli bir görüntü oluşur. Boyama yaparken elinizi temas ettirmemek için ufak temiz bir kağıtta kullanabilirsiniz.
Önceden kafanızda renk seçimi yaparak boyama yapacağınız kalemlerinizi belirleyin. Kalemlerinizin ucunu kalem traş ile açarak bütün kalemlerinizi çizime hazır hale getirin. Keskin hatlar ve pürüzsüz bir görünüm İçin kalemlerin uçlarını sürekli ince şekilde açmak önemlidir.
Silgi olarak da yanınızda hamur silgi bulundurabilirsiniz. Normal silgiler çizimde silinen yüzeydeki renkleri üzerinde toplar ve siz bi dahaki sefere başka yeri silerken lekeli silmiş olursunuz.
Hamur silgide ise silme işleminde kalan boyalı kısımları silgiyi elinizle çeşitli şekle sokarak temiz kısım oluşturabilirsiniz. Bi daha ki silme işleminde de temiz bir şekilde silebilirsiniz.
Kuruboya çizim teknikleri için çeşitli ekipmanlar yanınız da bulundurun. Bunun ile alakalı çizim için gerekli ekipmanlar adlı makalemize göz atabilirsiniz.
Boyamaya ortadan başlayın. Düzensiz boyama çalışmalarından kaçının. Resim içinde diğer bölümlere geçerken önceden boyanmış alana eliniz sürülebilir. Bu nedenle resimde istenmeyen lekeler bırakabilirsiniz.
Kuruboya çizimlerini yaparken açık tonlardan boyamaya başlamanız gerekir. Koyu renk boya tonlarına sonradan müdahale edilmesi mümkün değildir. Mevcut alan için önce açık renk tonu ile boyama yapılır, daha sonra gereken tona göre üstüne koyu renk boya ile geçiş yapılır.
Asıl boyamaya başlamadan önce en sağlıklısı çeşitli tonlarda ön boyama çalışmaları yapın. Kuruboya çiziminde renkleri düz bir tonda kullanmak yerine farklı tonları çizime yansıtarak daha gerçekçi bir resim ortaya çıkarabilirsiniz.
Resmin Gerçekçi olması İçin bir başka önemli noktada boyanan alanlarda yansıma ve parlaklık efektleri uygulayın. Bu kuru boya çizim tekniği ile resminiz daha gerçekçi olacaktır.
Kuruboya Çiziminize Son Dokunuşlar Yapın
En son boyama işlemi bitikten sonra render işlemine geçin.
Render işlemi bilgisayar ortamında kullanılan bir terimdir. Bu işlem, bilgisayar programında yapılmış olan tasarımın çeşitli renk, ton, netlik gibi açılardan daha gerçekçi ve daha kaliteli hale getirilmesi için kullanılır.
Render aracılığı ile gerçekçi, pürüzsüz ve kaliteli bir kuruboya çizimi ortaya çıkar.
Render yapmak için; karakalem çalışmalarında, pamuk ya da kağıt dağıtıcı kullanılırken. Bu işlem için kuruboya çizimlerinde beyaz kurşun kalem kullanabilirsiniz.
Hepimiz merak etmişizdir kuruboya kalem seti alırken beyaz kalem setin içinde geliyor. Kağıdın rengi beyaz ,beyaz kalem ne işimize yarıyor diye bunu illaki kendimize sormuşuzdur.
Beyaz kalemi kuruboya çizimlerinde bazı yerlere parlaklık efekti vermek için ve render almak İçin kullanabiliriz.
Beyaz bir kuru boya kullanabilirsiniz. Çizimi baştan aşağı sakin şekilde beyaz kalem ile boyayın bu tekniği bölüm bölüm uygularsanız tabi daha iyi olur. Çizimin bir kısmı kuru boya ile boyayıp daha sonra üzerinden render kalemi ile de geçebilirsiniz.
Render kalemi olarak beyaz kuruboya kullanacağımız için. Kuru boya yapılan çalışma alanını biraz açık bir ton haline getiriyor. Render alacaksak ona göre boyama işlemimizi daha net ve canlı yapmalıyız.
Kuruboya kalemleri ile resim yaparken kalemlerin kalitesi de önemlidir. Kalitesiz kalemler ile pürüzsüz bir yüzey elde edemezsiniz.
Kuruboya çizimlerinde ne kadar detaya girerseniz resiminizin kalitesi de o yönde artar.
Kuruboya kalemleri kullanarak; nesne çizimi, portre çizimleri, doğa manzarası çizimleri, araba çizimleri, karakter tasarımları, ev çizimleri, yeşillik ve ağaç çizimleri gibi bir çok farklı resimler ortaya çıkartabilirsiniz. Bu sizin hayal gücünüze kalmış
Kuruboya kalemlerinin resim yaparken nasıl kullanıldıklarını bu yazımızda sizlere anlatmış olduk.
Biraz öğrendiğiniz bilgiler ile çeşitli kuruboya çizim teknikleri kullanarak rengarenk güzel resimler ortaya çıkartabilirsiniz. Çizim videolarını izlemek için youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.
Bir yanıt yazın