Çizimlerinizi odaklanarak daha rahat bir şekilde yapabileceğiniz yeriniz yok mu? Endişelenmeyin. Nasıl bir ortamınız olursa olsun sizinle birlikte düşünerek güzel bir çizim yapma ortamı oluşturmak için çeşitli fikirler bulalım.
Öncelikle evinizde odanız olmasa da olur. Bir masa koyabilecek yeriniz varsa kendiniz için bir çalışma çantası oluşturun. Bu çantaya resimlerinizde kullanacağınız yardımcı ekipmanlarınızı koyun. Yani boya kalemleriniz, Çizim kaleminiz ve silginiz, karakalem setiniz, yağlı boyalarınız, renk paletiniz, bu şekilde birçok araç-gereç bulundurabileceğiniz özel bir çanta seçin. Çantanızın içerisinde bulunan cepleri fazla olursa daha düzenli eşyalarınızı koyabilirsiniz.
Çizim yapma ortamı oluşturmak için öncelikle uygun bir yeriniz yoksa seyyar hareket edebileceğinizi unutmayın. Kendi çalışmalarınızı yapabilmek için pratik eşyalarınız ile hareket edin. Kolay kurulup kaldırılabilen ve aynı zamanda çantanıza da sığabilecek pratik şeyleri yanınızda bulunurun.
Kendinize çizimlerinizi rahat yapabilmek ve aynı zamanda her yerde çalışabileceğiniz pratik bir çalışma sistemi oluşturun. Sağlıklı bir çizim yapmak için kullanacağınız bir resim tahtası oluşturun. Bu çizim tahtasını bulamazsanız kendiniz de ince bir tahtadan da yapabilirsiniz. Çizim tahtasının bir yüzüne tuval yüzeyi şeklinde malzeme kaplayabilirsiniz. Bu yağlı boya çalışmaları yapmak için, tahtanın diğer bir yüzüne ise mukavva bir malzeme kaplayabilirsiniz. Bu da normal çizimlerinizi yapmak için olsun. Bu çizim tahtasını yaparken çantaya uygun bir şekilde kesin kaldırıp götüreceğiniz zaman çantaya sığması gerek. Dijital çizimlerinizi yapmak için ise bir tablet yanına da dijital kalem alabilirsiniz.
Normal resimleriniz için çizim tahtası oluşturduktan sonra sıra geldi ışıklandırma sistemine. Işıklandırma sistemi için kendinize katlanabilen küçük bir gece lambası alabilirsiniz. Gece lambasının ışığı yeterli olacaktır. Şunu unutmayın resim çizmeye merak ve ilgi duyuyorsanız ne şartlarda olursanız olun asla vazgeçmeyin. Tam vazgeçeceğiniz zaman devam etmeniz sizi zirveye götürecektir zaten. Her yerde Kendinize en uygun imkanları yakalamaya çalışın. Ben, kendimi bu alanda nasıl geliştirebilirim ve hangi fırsatlardan yararlanabilirim? Gibi kendinize çeşitli sorular sorun. Emek vermeden zorluk yaşamadan başarıya ulaşılamaz.
Çalışmalarınızı yaparken kuru boya kalemleriniz için zaten kutulu bir şekilde satılan setler mevcut. Eğer sizdeki boyalar dağınık şekilde ise kendiniz de küçük kutular yapabilirsiniz. Yağlı boya çizimlerinizi yapmak için uygun bir palet alıp çantanıza koyabilirsiniz. Yağlı boya çalışmaları için resim tahtası işinize yaramazsa eğer, Küçük ve ince bir şekilde kendinize pratik bir şövale yapabilirsiniz.
Resim kalemi, silgi, açacak ve cetvel gibi araç-gereçlerinizi koymak için de küçük kalemliklerden alabilirsiniz. Çizim yapacağınız kağıtları koymak için bütün kalın bir kartonu ortadan ikiye katlayıp kartonun arasına kağıtlarınızı düz bir şekilde koyabilirsiniz. Kartonun iki tarafının açılmasını engellemek için ip veya lastik kullanabilirsiniz. Bu kartonu kitaplarınızı koymak için kullandığınız klasörler gibi düşünün. Bu klasörlerin biraz daha pratik ve ince hali. Başka bir şekilde ise kağıtlarınızı rulo şeklinde silindir biçiminde kutulara da koyabilirsiniz.
Çizim yapmak için kullanacağımız ekipmanların neler olduğunu ve ne işlerde kullanıldıklarını öğrenmek için çizim için gerekli ekipmanlar başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Çizim yapma ortamı oluşturmak için uygun bir odanız veya yeriniz varsa, çizim çalışmalarınız için bu sefer pratik şekilde olmayıp biraz daha profesyonel şekilde çalışacağınız resim çizme ortamınızı daha güzel bir şekilde donatabilirsiniz.
Odanıza büyükçe bir resim çizme masası ve masanın yanında ise sıklıkla kullanacağınız boya kalemleri için çok gözlü bir raf yerleştirebilirsiniz.
Yağlı boya çalışmaları için de büyük bir şövale odanıza koyabilirsiniz. Çizim yaparken karşılaştığınız boyamalarda merak ettiğiniz renk ayarlamalarını da yapmak için de kendiniz oluşturacağınız çeşitli renk tonlarının karışımlarını içeren renk kartlarını çalışma masanızın önüne ya da duvara asabilirsiniz.
Dijital çalışmalarınızı yapabileceğiniz ve de tüm çalışmalarınızı düzenleyebileceğiniz oluşturduğunuz çizim yapma ortamınıza, bir bilgisayar çalışma masası da ayarlamanızda fayda var. Ayrıca çizimlerinizi yaparken sizin müzik dinlemeniz içinde gerekli olabilir. Müzik dinleyerek resim çizmek, hayal gücünüzü genişletir ve sizi rahatlatır. Müzik ile resmin uyumu müthiştir.
Yaptığınız çizim çalışmalarının bir kısmını ortamdaki duvarların çeşitli yerlerine asabilirsiniz. Bu siz resim çizerken daha fazla motive olmanızı sağlar. Üstelik odanızın görüntüsünü de güzelleştirir.
Uygun bir çizim çalışma ortamınız varsa biraz daha profesyonel bir şekilde çalışmalarınız rahatlıkla yapabilirsiniz. Ama bu her zaman odamızın olması anlamına gelmiyor. Elbette bir resim çizme ortamı için çalışma odası olursa daha iyi olur. Ancak yeriniz yoksa her yerde seyyar bir şekilde çalışabilirsiniz. Çalışma ortamınızı profesyonel hale getirmek için çalışma odanızı ya da pratik çalışma çantanızı geliştirmenize ve tabi en önemlisi kendinizi geliştirmenize bağlıdır.
Artık bir masa bulup masanın üzerine resim tahtanızı çıkartarak ve çalışma lambasını koyarak diğer araç-gereçlerinizi de çantanızdan çıkartarak ilgi ve merakınız ile güzel çizimlerinize kolayca başlayabilirsiniz.
Resim çizme alanında daha fazla bilgi edinmek için. Bir sonraki konumuz olan karakalem çizim teknikleri başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.
Rahat ve sakin çizim yapabileceğiniz güzel ortamlarınız olsun.
Bir yanıt yazın